Huvittavan taustalla

Huvittavan -kennelnimen taustalla vaikuttaa Henna, "reilu kolmikymppinen" etelä-karjalainen koiraihminen.

Kirjaimellisesti Huvittavassa porukassa Lappeenrannassa majailee kanssani tällä hetkellä parsonit Elvis ja Maikku sekä Oiva Kepo ja Mukula. Omistuskoirani Cilla asustelee muualla eestinajokoira Tepan kaverina.

Olen aiemmin harrastanut koirien kanssa lähes lajia kuin lajia. Ns. ruuhkavuodet ovat vieneet mennessään ja vakituiset harrastukset ovat jääneet. Metsästys ja jäljestys ovat vielä mukana ja niistä en luovu :)

Ensimmäinen koira tuli talouteen puolivahingossa vuonna 2007. Tämän kanssa harrastamisessa touhu lähti ihan lapasista kun maailmasta löytyi vaikka mitä kivoja lajeja ja tekemistä. Ja sillä tiellä ollaan edelleen. Koira-arsenaalia kasvatti Elvis ja sittemmin Cilla, ja pitkien keskustelujen jälkeen myös Maikku. Näiden lisäksi minulla on jalostusoikeus eestinajokoira Tepaan.

Kasvattajakurssin kävin vuonna 2008 ja kennelnimeä hain loppuvuonna 2013. Vuoden 2014 kevätpuolella minulle myönnettiin kennelnimi Huvittavan, jonka nimissä minulla on lupa kasvattaa parsonrussellinterrierejä ja eestinajokoiria. Kasvatustyöni on ihan alkuvaiheessa, kuten on minun koko koiraelämänikin. Kasvatukseni tulee olemaan hyvin pienimuotoista ja toivottavasti hyvin harkittua. Jalostuksessa tärkeimpänä koen molempien rotujen alkuperäisen käyttötarkoituksen ylläpitämistä ja jatkamista huomioiden tähän liittyvät terveys- ja ulkonäköasiat. Toivon Huvittavan koirien löytävän tiensä koteihin, joissa ymmärretään tämä käyttötarkoitus ja osataan ottaa se huomioon koiraa valittaessa, vaikka yksilöä ei aktiiviseen metsästykseen hankittaisikaan.